I bok nummer tre om Kummitus (Spøkelset) og Tähtipoika (Stjernegutten) av Agnes Eriksen kommer Stjernegutten igjen på besøk til Spøkelset. Våren går mot sommer i Steinbygda, og de to møter nye venner blant fugler og dyr og mennesker. Noen av dem har problemer som må løses i fellesskap. Det meste ordner seg til slutt, også for den som skal lære seg å svømme og er litt redd!

Illustrasjonene er Agnes Eriksen egne fotografier av naturformer i fjæra. De har menneskelig uttrykk, men har også noe mystisk og flertydig over seg som små og store lesere kan fordype seg i.

Boka har parallell tekst på kvensk og norsk, og teksten er satt opp på en leservennlig måte, med korte setninger og linjeskift for hver ny setning. Dette er en fin anledning til å gjøre seg kjent med kvensk språk og lære litt replikker, vanlige hverdagsord og ord som har med livet i fjæra å gjøre.

Boka passer best for barn opp til ti år og egner seg ypperlig som sommerlektyre. Les Kummitus ja Tähtipoika 3 på kvensk og norsk, og få poeng i den digitale lesekampanjen Sommerles for 1.-7.-klassinger!

Agnes Eriksen. Kummitus ja Tähtipoika 3 / Spøkelset og Stjernegutten 3. – Lakselv : Sana-arkku, cop. 2017. ISBN 978-82-690867-0-6

 

Click to listen highlighted text!